Iedereen heeft het wel al eens gezien, een paard dat zich niet graag laat zadelen of verzorgen. Het heeft de oren in de nek, blijft niet stilstaan met opstappen of staakt soms gewoon tijdens het rijden. Gewoon een vervelend paard?
Of kan er meer aan de hand zijn?

Zorgen voor een goed passend zadel voor uw paard is van essentieel belang. Een paard met een goed passend zadel heeft plezier in zijn werk, kan beter bewegen en ook beter presteren tijdens de training.

Een slecht passend zadel kan allerlei problemen geven aan onder andere de bespiering en het bewegingsapparaat van het paard. Dit resulteert in pijnlijke plekken bij het paard, paarden die bijten met aansingelen, niet stilstaan tijdens
het opstappen, steigeren, bokken etc.

Ook de ruiter ondervind de nadelen van een slecht passend zadel door o.a. scheef zitten, ongewilde gewichtshulpen, onbalans, moeite met de juiste zithouding aannemen.

Jo Viehoff en Angela Velraeds zijn beide Qualified Master Saddle Fitters en Reflockers opgeleid en gediplomeerd in England.

Samen met oa een dierenarts, osteopaat, fysiotherapeut, lesgever en eventueel met een computeranalyse kunnen wij een groot deel van deze problemen oplossen. Wat vervolgens resulteert in een vrolijker paard en beter resultaat in de training!

Tevens hebben wij een zadel passervice, voor nieuwe zadels, maar u kunt uiteraard ook uw huidige zadel op pasvorm laten controleren.


Voor het maken van een afspraak, of als u graag meer informatie wilt over onze zadels en/of passervice kunt u vrijblijvend contact opnemen met:

Jo Viehoff: 0031-653482507 joviehoff@gmx.de
Angela Velraeds: 0031-653921663 angela.velraeds@home.nl